Saturday, February 14, 2009

14 februari.....Fuh...tarikh keramat tuh....




















Pagi tuh... jam 7.45 pagi kami satu rumah bertolak... Sampai je kat bus stop...kena tinggal bas...Adoi lah....kena tunggu bas yang lain pula...Agak-agak 45 minit kemudian..baru lah sampai bas yang lain...Jam 9 pagi..baru lah kami tiba di PKNS...Kami terus disambut dengan ceria oleh akak-akak NISA'...

Dalam jam 10 pagi...baru lah talkshow nih mula....Sepanjang talkshow nih..macam-macam isu hangat yang dibangkitkan Ustaz Hasrizal dan Ustaz Uda Kasim...

Sempat juga saya menjeling couple2 yang lalu lalang kat tempat program..Masing-masing kelihatan dilamun cinta..yang si buayafriend terus berjalan seiringan gelifriend..yng gelifriend tersenyum bangga dengan sejambak bunga ros di tangan...Hadiah sempena valentine's day ke cik kak???








































Sebaik sahaja tamat program, saya dan housemate terus berjalan ke tasik di hadapan pkns...Nak juga posing2..bukan senang nak keluar sekali seisi rumah...

Aduh..sampai je kat tasik..sakitnya mata kami...Tasik ciptaan Allah...di hiasi dengan couple2 yang macam2 ragam...ada yang berpelukan...ada yang baring di riba pasangan...macam2...





Tangan saya laju je menangkap gambar2 mereka..Sengaja saya tayangkan di depan mata mereka, apa yang saya sedang buat..ada setengah tuh...mula-mula tuh, bukan main lagi.....bila nampak saya ambil gambar mereka...Terus je tutup muka...tau pulak malu!!



Sedihnya tengok remaja sekarang nih...Remaja di malaysia..berlumba2 nk punya couple...
Dating sana sini...masa yang ada dihabiskan pergi tengok wayang..berjalan-jalan... "oit..tak takut kat Allah ker!!!kau tuh hanya hambaNya...sedar lah diri tuh ckit..tak pun..tak ingat kat mak bapak yang dah penat besarkan korang ker hah!!sakit sungguh hati nih...macam mana kalu mak bapak korang tiba-tiba ada sebelah korang time korang tengah dating tuh...ishk...confrim lari tak cukup tanah..."

Tapi remaja di Palestin???




















Mereka hanya fikir...macam mana nak bebaskan negara mereka...mereka fikir macam mana nak bangkitkan Islam di negara kesayangan mereka....

Moga-moga kita sentiasa di beri petunjuk Allah supaya sentiasa berada di landasan yang tepat...

"tunjukkan lah kami jalan yang lurus, (iaitu) jalan orang yang telah Engkau anugerahkan nikmat kepada mereka, bukan jalan yang dimurkai dan bukan (jalan) mereka yang sesat.."
(Al-Fatihah : 6-7)

1 comment:

hmn.. said...

gmbr kapel2 tu tak patt ditunjukkn.. tu mengaibkan namanya..

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...