Sunday, May 17, 2009

Beshnya g hospital...

salah satu lab di hospitalnih salah satu process yg mana dipnggil sectioning..under histotechnique..
nk dptkn ribbon yg size 4 - 10 micrometer...halus jer...

kat kolej guna tile method je kalu nak chek blood grouping...adeh...
byknya darah...saper nak???kasi nama....

"Syu....esok berkumpul jam 6.45 pg dpn kolej tau..."

aiyaarrkk...awainya...adeh..takper2...pagi tuh..kelam kabut dibuatnya....tgk jam dah 7 pg..tp baru nk kuar umah...
alhamdulillah...dah smpai kat kolej tuh...tunggu pula teman2 yg belum tiba...agak lama kemudian tuh....kecoh plak..salah sorng teman nih..x sampai lg..risau takut tak bangun lagi...sy pun terus call housemate dia..bertanya kan adakah dia dah sedar kan diri di waktu pg tuh atau belum...rupa2 nya..saja dia nak g lambat...adoi..

Kami mulakan perjalanan...bas MSU terus berlalu dengan megahnya....menuju ke hospital...Kami nih nak g lawatan..ke HKL....

Atas bas tuh...sempat jugak salah sorng teman nih...berbincang psl isu zambry...wahhhh..pedas juga mulut dia...nak buat macam mana..terpaksa lah terima hakikat....
Sebaik sahaja tiba di HKL...Saya terasa satu aura lain macam sikit...ehem..ehem...satu hari nanti...akan ku jejak kan kaki ku ke sini lagi..bukan sebagai pelawat...bukan sebagai pesakit...tapi sebagai org yg merawat...bukan je rawat luaran je..tapi dalaman skali...sesaper yg sakit hati...perlukan ketenangan ker....share2 la..

Kemudian kami di bawa lawat setiap satu lab yg ada...diterang macam2....semasa penerangan...mula lah otak nih memutar kembali apa yg di ajar selama nih...lepas tuh..mula lah terbayangkn pula wajah2 lecturer...Miss Lau..Mr kim...Puan hajah Rojmah(mentor ku)...Mr Mathan...

penat jugak...kami dah macam sa'ie dah nih..kejap ke sana..kejap ke sini...salah masuk lab..adeh...tiba2 salah sorng classmate nih meluahkan apa yg terbuku dihati waktu tuh..

"ishk...I can lost my weight..."huhu..ok lah tuh....

Sebelah petang..kami pergi ke Pusat Darah Negara pula....




bersama lecturer ku merangkap mentor ku....Puan hajah Rojmah..memang sempoi..huhu

1 comment:

mujahideen_89 said...

salam...
saya pulak kan...
isnin-sabtu gi hospital
merawat gak...merawat equipment
hehehehehe

Followers

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...